Vodskov Erhverv støtter op om bæredygtig affaldsindsamling

Profilbillede
Astrid Bruun

Vodskov Erhvervsforening har startet et projekt ved navn ”FleXskrald”, som har fokus på bæredygtig affaldsindsamling. Siden oktober 2020 har 11 medlemsvirksomheder også støtte op om projektet. Det ser også ud til, at flere virksomheder vil støtte projektet.

Projektet har nemlig vist sig at være meget succesfuldt. Det er det både for virksomheder der benytter tilbuddet, samt for miljøet og fleksjobansatte, så det er en ren win-win situation. I perioden projektet har været i gang, har man sparet 3,9 tons CO2. 

Projektet har også gennem denne forsøgsordning indsamlet 2,2 ton pap, samt plast. Alt dette er med til at føre til en bæredygtig affaldsindsamling, hvilket er enormt positivt for miljøet. Måden det fungerer på er, at de butikker og erhvervsdrivende der er med i projektet sorterer deres affald. Dette affald afhentes af FleXskralds miljøvenlinge el-bil.

Herefter køres affaldet til genanvendelse hos Ragn-Sells, som er en lokal genbrugsvirksomhed. Forhåbentligt er dette projekt bare starten på noget som kan blive det nye normale for erhvervsdrivende i Vodskov, da det virkelig kan være med til at skubbe den bæredygtige dagsorden fremad.

Souschef for Spar Nord Vodskov, Steen Bækgaard-Sørensen, siger det følgende: ”Det er et virkelig godt initiativ, og det fungerer 100%.”

Kilde: Redaktionen