Behandlingscenter og botilbud er gode til at tænke nyt

Profilbillede
Astrid Bruun

I onsdags i sidste uge blev Storemosevej 24 indviet, som nu skal erstatte de gamle bygninger der husede Behandlings- og botilbuddet på Bodil Hjortsvej 9. Det bliver uden tvivl til stor glæde for dem, som gør brug af disse steder.

Storemosevej 24 er nu blevet indviet og skal fremadrettet være hus for Behandlings- og botilbuddet, som tidligere lå på Bodil Hjortsvej 9. Her bor der mennesker, som har udviklingshæmning kombineret med følelsesmæssige udfordringer og/eller psykiatriske lidelser.

Jørgen Hein, som er ældre- og handicaprådmand, samt Kirsten Larsen, som er enhedschef i Fagcenter for Særlige Tilbud indviede det nye sted med flotte taler.

Indretningen har foregået med hjælp af både borgere og personale, som igennem flere temadage har samarbejdet om at indrette centeret på en meget fin måde. Ideen bag centeren er, at hver bebor skal selvstændiggøres, så de får f.eks. sin egen postkasse. 

Derudover har man også lavet mange skønne fællesarealer, som både er en fin have, men også bålsted, multibane, fitness og drivhus. Der har været meget nytænkning ind over det nye center. 

F.eks. har man heller ikke lavet personalekontorer. Ideen er istedet, at personalet skal befinde sig ud blandt beboerne, som de jo alligevel allerede gjorde i langt størstedelen af deres arbejdstid.

Kilde: Redaktionen